Το ερευνητικό έργο Liver 3D     

Το έργο με ακρωνύμιο Liver3Dκαι τίτλο 3DΔιάστατη εκτύπωση μοντέλων εσωτερικών ανθρωπίνων οργάνων για την υποβοήθηση χειρουργικών επεμβάσεων χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους στο πλαίσιο του Α’ κύκλου της δράσης Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ που προκηρύχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους Τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕTAΚ).

Σκοπός του έργου ήταν η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών για τη δημιουργία του 3Dμοντέλου του ήπατος ασθενών που χρήζουν χειρουργικής θεραπείας με σκοπό να γίνει η 3Dεκτύπωση σε ένα σύγχρονο 3Dεκτυπωτή. Το 3Dεκτυπωμένο μοντέλο χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών σχετικά με την ακριβή τοπογραφία της βλάβης σε σχέση με τα αγγεία προκειμένου να γίνει με ασφαλέστερο τρόπο η αφαίρεση της. Επιπλέον το εκτυπωμένο 3Dμοντέλοχρησιμοποιείται για την ενημέρωση των ασθενών αλλά και για την εκπαίδευση των φοιτητών και των ειδικευόμενων ιατρών της Α’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Α΄Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ.,το Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, Το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η εταιρεία Conmet-ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Χ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.Ε και η εταιρεία Vidavo A.E.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

This entry was posted in Ανακοινώσεις & Νέα. Bookmark the permalink.