Πληροφορίες για ασθενείς

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Το Ιατρικό Προσωπικό (ειδικοί και ειδικευόμενοι) εκτελούν με μεγάλη επιτυχία ετησίως άνω των 1400 μεσαίων και μεγάλων επεμβάσεων.

Ώρες επισκεπτηρίου ασθενών

Το επισκεπτήριο των ασθενών είναι καθημερινά μεταξύ 16:00 και 18:00

και επιπρόσθετα μεταξύ 11:00 και 13:00 το Σαββατοκύριακο.

Τρόποι εισαγωγής

  1. Τακτικές – προγραμματισμένες εισαγωγές: πραγματοποιούνται από το Γραφείο Κίνησης Ασθενών.
  2. Έκτακτες εισαγωγές κατά τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου: πραγματοποιούνται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Για την εισαγωγή βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα παρακάτω

• Αστυνομική Ταυτότητα

• Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

• Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

• Βιβλιάριο Ασφαλιστικού Φορέα και

• εφ’ όσον έχετε κάλυψη από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, την κάρτα νοσηλείας ή όποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφαλίσεως προβλέπει η εταιρία σας.

Επίσης, καλό θα ήταν να

  1. Έχετε μαζί σας – ή φροντίσετε να γνωρίζετε – τα φάρμακα που λαμβάνετε, ώστε να ληφθούν υπ’ όψη από τους θεράποντες ιατρούς.
  2. Έχετε μαζί σας αντίγραφο από ιατρικές πληροφορίες που αφορούν το ιστορικό σας, όπως ακτινογραφίες, διαγνώσεις, αποτελέσματα εξετάσεων.

Οικονομική κάλυψη νοσηλείων

Για τους ασφαλισμένος σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα υγείας, το κόστος  νοσηλείας καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις συμβάσεις  που έχουν συναφθεί με τα δημόσια νοσοκομεία.

Υπογραμμίζεται ότι ανάλογα με τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους ασφαλιστικούς φορείς, είναι δυνατό να ζητηθεί συμμετοχή των ασφαλισμένων στη δαπάνη νοσηλείας.

Για τους ασφαλισμένους που δεν έχει καμία ασφαλιστική κάλυψη, το κόστος νοσηλείας βαρύνει τους ίδιους. Το κόστος νοσηλείας είναι εναρμονισμένο με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο βάσει ΦΕΚ, που ισχύει για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ενημέρωση ασθενούς και συγγενών

Η ενημέρωση του ασθενούς και των συγγενών του έχουν άμεση προτεραιότητα στη καθημερινή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Είναι απολύτως απαραίτητη για την ανάπτυξη δημιουργικής και υγιούς σχέσης μεταξύ ιατρού – ασθενούς και κατά επέκταση των συγγενών του.

This entry was posted in Κλινική. Bookmark the permalink.